Content marketing

Content marketing Haarlem

Voor elke uiting zijn er talloze manieren om deze te etaleren. Natuurlijk is tekst een machtig middel om je doelgroep te bereiken, maar je kunt het bijvoorbeeld ook combineren. Wat dacht je van een SEO-tekst met een duidelijke graphic? Of wat te denken van een YouTubevideo met een geschreven call to action? Eigen-Zin(nig) Tekstbureau Haarlem werkt samen met fotografen, designers, online marketeers en creatieve reclamejongens om een complete marketingstrategie op te zetten. Hieronder vind je enkele voorbeelden van content marketing:

Content marketing door middel van video
content marketing haarlem

Een video is zo gemaakt en je hebt er weinig voor nodig. Video’s laten weergeven is gemakkelijk, het kost geen moeite om een video te bekijken. Daarom is er naast de conventionele manier van het overbrengen van boodschap, de video ook een goede manier om jouw content onder de aandacht te brengen. Vertaal de boodschap naar beeld: woord en beeld versterken elkaars werking. Zeker bij lastige materie is een video een goede extra zet. Contentmarketing in zijn puurste vorm.

Content marketing door middel van discussies op fora

Denk hierbij aan het bekende vraag-en-antwoordformat, forum, of zelfs aan comments. Je ziet soms dat comments zich opstapelen, maar interactie is nooit fout. Sterker nog; als je op een goede manier met discussies omgaat, kan het een extra klantenbinding zijn. Contentmarketing door middel van discussies is – met een goede moderator – een persoonlijke methode om nieuwe klanten te werven.

Content marketing door middel van beeld

Graphics zijn kleurrijke extra’s. Zelfgemaakte foto’s, of (uitzonderlijk goede en originele) stockfoto’s die een aanzienlijke bijdrage leveren aan het overbrengen van je boodschap. Dit is niet alleen goed voor de algoritmes van de zoekmachines, maar ook voor de gebruiksvriendelijkheid van het blog. Blijf daarbij wel relevant: een afbeelding moet iets toevoegen, niet enkel voor beeldvulling zorgen. Contentmarketing via illustraties is een manier om snel een grote doelgroep aan te spreken.

Content marketing door middel van grafieken

Wanneer je data tot je beschikking heeft, kun je die gebruiken in je contentmarketing voor een blogpost of voor het toevoegen van waardevolle content. Zo kun je in één grafiek de gebruiker een overzicht laten zien.

Ik ben jouw content marketeer

Al acht jaar werk ik in de journalistiek en marketing. In die hoedanigheid heb ik talloze artikelen, advertorials, interviews, persberichten, columns en reportages geschreven voor ondernemers. Informatief en commercieel. Door kwalitatieve teksten en met extra hulp van content marketingstrategieën kun je met zulke content marketing een grote doelgroep bereiken, zelfs met een beperkt budget. Laat zien dat je een autoriteit bent binnen je vak en wek vertrouwen op. Laat zien dat jij de beste bent – laat zien dat men jouw bedrijf nodig heeft. Hulp nodig? Vraag een gratis proeftekst of opzetje voor een contentstrategie aan. Ik zal je laten zien dat je met contentmarketing een hele grote, maar geïnteresseerde doelgroep bereikt. Grotere bezoekersaantallen, maar ook hogere conversies – dus meer verkopen. We trekken alleen potentiële klanten aan, daar scoren jij, jouw bedrijf en jouw online omgeving mee. Bel of mail en ga vandaag nog aan de slag met contentmarketing!

Back to Top